Huis schilderen: kosten

Een huis schilderen kan een ontzettend lastige klus zijn op het moment dat je niet weet wat je doet. Je kunt daarom een schilder inhuren. Maar hoeveel gaat zoiets kosten? Er zijn een aantal factoren die de prijs beïnvloeden.

Uurtarief van de schilder

Één van de factoren die een grote rol speelt in de kosten van een schilder is het uurtarief. Oftewel hoeveel een schilder per uur vraagt. Elke schilder is anders en zal daarom voor een ander bedrag vragen. Waar het verschil door komt, heeft te maken met zowel de ervaring van de schilder als het bedrijf waarbij hij of zij werkt. Daarnaast zit er ook verschil tussen een binnenschilder, een buitenschilder en een winterschilder.

Zo kost een binnenschilder zo’n € 30,- tot € 35,- per uur. Deze schilder houdt zich bezig met werken zoals het schilderen van binnenmuren en plafonds en deuren en trappen. Een buitenschilder kost tussen de € 40,- en de € 45,-. Bij een buitenschilder kun je denken aan schuttingen, gevels en dakgoten. Deze werken worden vaak verricht om deze onderdelen te onderhouden.

Verschillende werken

Naast het uurtarief zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten bij het inhuren van een schilder en het berekenen van de prijs. Niet alle werken zijn hetzelfde en dus ook de kosten niet.

Wanneer je via bijvoorbeeld schildersbedrijf.be een schilder inhuurt zijn dit de werken die je kunt laten uitvoeren:

Schilderwerk Prijs
Buitenschilderwerk€ 35,- tot € 40,- per m²
Buitenschilderwerk (door een winterschilder)€ 25,- tot € 35,- per m²
Binnenschilderwerk€ 30,- tot € 35,- per m²
Sauswerk€ 10,- tot € 15,- per m²
Spuitwerk€ 6,- tot € 10,- per m²

Bespaartips

lees je dit en vind je het aan de dure kant? Geen probleem! Het is namelijk makkelijker dan je denkt om te besparen op een schilder. Je kunt namelijk zelf al voorbereidend werk doen zodat de totaalprijs minder hoog uitvalt. Ook kun je schilderwerk in de winter laten uitvoeren. Hiermee bespaar je zo’n 30% op de kosten.

Leave a Reply