Wat kost het installeren van een nieuwe verwarming?

 

cv-ketelZodra je toe bent aan een nieuwe verwarming ontstaan er allemaal vragen in je hoofd. Lees hieronder het antwoord op een aantal van die vragen.

Welke verwarming moet ik kiezen?

Dit is natuurlijk vraag nummer 1 die je jezelf moet stellen wanneer het tijd is voor wat nieuws. Want wat is de beste keuze en waarom? Op deze verwarming gids lees je de verschillende opties die allemaal hun voor en nadelen hebben. Bijvoorbeeld…

… Op gas: De gasketel is één van de bekendste en heeft nog steeds een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn ook relatief goedkoop.

… Op mazout: De ketel loopt op een huisbrandolie die mazout genoemd wordt. Hierbij wordt de warmte gebruikt die ontstaat van de rookgassen. Je kan er een tank bij nemen die het mazout opslaat waardoor je geen last hebt van wisselende prijzen.

… Met zonneboiler:  Deze boiler loopt op zonne-energie die het water in het grote vat, de boiler,  opwarmt. Dit is energie zuinig.

… Met warmtepomp: Een warmtepomp haalt de warmte uit de lucht, grond of uit de warmte en gebruikt dit om het huis te verwarmen.

Wat kost de installatie?

Bij het berekenen van de kosten kijk je naar twee verschillende punten. Namelijk de daadwerkelijke kosten van de gekozen type verwarming en de arbeidskosten van de loodgieter. Maar zelfs hiermee is het antwoord niet makkelijk gegeven.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

  • Type verwarming. Zoals al werd benoemd zijn er verschillende mogelijkheden en deze verschillen allemaal ook in prijs. Maar je moet ook onthouden dat de duurdere types vaak ook energie zuiniger zijn waardoor je uiteindelijk geld bespaart.
  • Tarief vakman. De prijs van een vakman ligt vaak aan de hoeveelheid ervaring en aan het bedrijf waar hij of zij bij hoort.
  • Werkzaamheden.  Ook moet je stil staan bij het feit dat je ook betaald voor het demonteren ban de oude ketel en het eventuele vervangen van de rookgasafvoer en leidingen.
  • Voorrij en afvoer kosten. Het gaat hierbij vooral om reiskosten. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een vakman bij jou uit de buurt.

Overzicht kosten

Type Kosten 
Hr-ketel€ 1.500,- tot € 3.500,-
Condensatieketel€ 2.500,- tot € 5.000,-
Mazoutketel€ 4.700,- tot € 7.500,-
Warmtepomp€ 7.500,- tot € 25.000,-
Zonneboiler€ 3.000,- tot € 6.000,-

Leave a Reply